Descrierea instituției

Liceul Teoretic pentru Copii cu Deficiențe de Vedere este o instituţie de învăţământ de tip special, care oferă servicii educaţionale- corecţionale- recuperatorii pentru elevii cuprinși cu vârsta de 7(6) – 18 ani cu patologii congenitale sau dobândite: cecitate, retinopatie, retinoblastoma, strabism, astigmatism, atrofie papilară, cataractă, hipermetropie, miopie, atrofia nervului optic ş.a.

Procesul educaţional în Liceu se desfăşoară în conformitate cu Curriculumul naţional, Planul cadru de învăţământ şi Planurile educaţionale individualizate.

Instituţia activează din anul 1973 ca Școală specială nr.8 iar din a.2002 reorganizată în Liceul Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vedere slabă, după care a fost redenumită, din iulie 2022, în Liceul Teoretic pentru

Copii cu Deficiențe de Vedere.

Conform proiectului, instituţia are o capacitate de 120 de locuri. Dispune de: 14 săli de clasă, sala de informatică (internet), cabinet de terapii compensatorii, cabinet logopedic, sală de festivităţi, sală de sport, cantină/ bufet, bibliotecă, cabinet medical de acordare a primului ajutor, cabinet medical oftalmologic, cabinet metodic.

În LT pentru Copii cu Deficiențe de Vedere activează 30 cadre didactice dintre care 4 psihopedagogi, 1 logoped, 2 psihologi, kinetoterapeut, asistent medical oftalmolog, medic oftalmolog.

Programul de activitate a instituției e de la 8.00 până la 18.00 care cuprinde activitățile conform orarului: lecții, activități extracurriculare, activități ocupaționale individuale și de grup mic cu specialiștii, grupa cu program prelungit (GPP).

Elevii liceului beneficiază de alimentare gratuită de 3 ori pe zi.

În sezonul estival în Liceu se organizează Tabăra cu sejur de zi( conform solicitărilor părinților).